encore

PRAKTIJK VOOR OUDER-KIND ONTWIKKELING

Over Saskia Vaske

Saskia heeft uitgebreide ervaring als (klinisch) ontwikkelingspycholoog met jonge kinderen en hun ouders met orthopedagogische kwesties in reguliere gezondheidszorg en jeugdzorg. Zij begeleidde kinderen als psychologe, orthopedagogisch medewerker en pedagogisch medewerker. Onder andere bij een Medisch Orthopedagogisch Centrum, een Medisch Kleuterdagverblijf en een Kinderopvang. Voorbeelden van werkzaamheden zijn bijvoorbeeld diagnostisering van kinderen en trainingen sociale vaardigheden. Zij was als contactpersoon aangesloten bij het Landelijk Netwerk Autisme. Naast haar werk in de Praktijk voor ouder-kind ontwikkeling is Saskia verbonden aan de Borstvoedingswinkel & praktijk Oud Zuid 'Boezemvriend'.

In de Praktijk voor ouder-kind ontwikkeling combineert zij het goede van reguliere zorg met het goede van complementaire zorg. Zodat de meest passende benadering gezocht en toegepast kan worden. De kern daarbij is 'natuurlijke ontwikkeling'.

De Praktijk richt zich in (leef)tijd op de ouders die een kinderwens hebben, tot ouders en kinderen tot de tienerleeftijd. Omdat geestelijke en lichamelijke fitheid voor het jonge kind op de jongste leeftijden gevormd wordt en ontwikkeld kan worden. Samen met de ouders, maar ook met de professionals die het kind begeleiden in groei en ontwikkeling, zoals leerkrachten en jeugdzorg.

Het motto van Saskia is "Blijf ontwikkelen". Ze volgt regelmatig opleidingen, cursussen en bijscholingen en bezoekt congressen, lezingen en presentaties.