encore

PRAKTIJK VOOR OUDER-KIND ONTWIKKELING

Ouder-kindcounseling

Bij Ouder-kindcounseling is een ouder aanwezig om samen met het kind de ontwikkeling door te maken. Bij jonge kinderen is dat wenselijk, omdat de verbondenheid met elkaar dan nog groot is. Wanneer dezelfde thema’s spelen, is het fijn om deze bij elkaar te herkennen en te erkennen bij jezelf.

Net als tijdens Kindercounseling zijn we op een ontspannen wijze en spelenderwijs in contact. Steeds wordt aansluiting gezocht bij de beweegredenen van het kind. Stapje voor stapje, in het ritme waarin het kind duidelijk maakt zich veilig te voelen. Daarbij zijn we nieuwsgierig naar alles wat een kind wil laten zien of laten horen. Ook als het juist niet zoveel laat zien en eerder stil of teruggetrokken is.

Om tot de diepere lagen van het kind te komen hanteert de Praktijk voor ouder-kind ontwikkeling een holistische benadering. Het kind mag er als geheel met al zijn of haar aspecten zijn, en gezien worden. Daarbij staat niet een werkwijze centraal, maar het kind met zijn of haar belevenissen, verhalen, ervaringen en gedrag.

Op basis van wat het kind laat zien wordt een spel- of werkvorm gekozen. Met het kind. In het spel deelt het kind wat er leeft en kan worden gekeken hoe het kind geholpen kan worden om in zijn of haar eigen kracht te komen. Uitgangspunt is het gronden, en bewustzijn van het eigen lichaam. Dit kan bijvoorbeeld via kinderyoga.

Voor iedere ouder en voor ieder kind is een eigen weg mogelijk. Neem contact op voor meer informatie of een kennismakingsafspraak.

Neem contact op

Ga naar het contactformulier

CONTACT