encore

PRAKTIJK VOOR OUDER-KIND ONTWIKKELING

VERBINDEN IN ONTWIKKELING

De basis voor een gezonde ontwikkeling wordt gelegd in de eerste zeven jaar, met beide benen op de grond. In deze fase ontwikkelt het kind een gezond zelfbeeld. Met behulp van de ouders en professionals.

GROEIEN IN VERBINDING

Tijdens de groei van kinderen neemt de afhankelijkheid van ouders in de loop der jaren af. De ontwikkeling van lichaam en geest neemt juist toe, en ouders mogen meegroeien. De diepere innerlijke leefwereld speelt vanaf het allereerste moment een belangrijke rol.

BEGELEIDEN VAN GROEI

De Praktijk voor ouder-kind ontwikkeling biedt bij verschillende trajecten de mogelijkheid om (ook) professionals te betrekken. Bijvoorbeeld in counseling, maar ook door door het aanbieden van specifieke cursussen voor leerkrachten en begeleiders.

ZWANGERSCHAPSYOGA

De lessen zwangerschapsyoga bieden je handvatten om grip te krijgen op lichamelijke en spirituele ontwikkelingen in je lichaam.

Lees verder >

'JE ZELF VERTROUWEN'

'Je zelf vertrouwen' is een workshop waarbij kinderen van 4 tot en met 7 jaar leren om stevig in de eigen schoenen te staan.

Lees verder >

KINDERCOUNSELING

Tijdens Kindercounseling zijn we op een ontspannen wijze en spelenderwijs in contact in het tempo waarin het kind zich prettig voelt.

Lees verder >

PRAKTIJK VOOR OUDER-KIND ONTWIKKELING

 

De praktijk begeleidt ontwikkeling en verbinding van kinderen en hun ouders. Uitgangspunt is het eigen potentieel en het zelfhelend vermogen. Wat ieder mens in zich heeft, hoe jong ook. Jezelf zijn begint bij de basis, met beide voeten op de grond. Daarna kan aandacht zijn voor sociaal-emotionele en relationele aspecten in het leven van het kind. Dat kunnen dingen zijn waar hij of zij aangeeft niet blij over te zijn, verdrietig, boos, onzeker of eenzaam. De manier van werken kan ook ouders helpen om te weten te komen waaraan hun kind op dit vlak behoefte heeft. Of de professionals die met het kind werken. Tijdens activiteiten van de Praktijk voor ouder-kind ontwikkeling krijg je handvatten aangereikt hoe je een kind kunt geven wat het nodig heeft.

Ontspanning en plezier staat voorop, wat een open houding mogelijk maakt. Vanuit de verbinding met jezelf en het (aan)voelen van je lichaam, wordt contact gemaakt met de innerlijke lagen: het kennen, voelen en beleven. Dit stelt een kind in staat te leren van de spiegel die voorgehouden wordt. Zodat ook het gedrag voor zichzelf zichtbaar wordt. En soms houden een kind en de ouders elkaar een spiegel voor. Waarbij ze aspecten van elkaar herkennen en erkennen en er zelf mee om kunnen gaan. Ontwikkeling van de eigen intuïtie helpt hierbij om steviger in de schoenen te staan, en op jezelf te vertrouwen. Er wordt gewerkt met yoga, creatieve oefeningen en spelvormen. Om spelenderwijs tot elkaar te komen.

Voor kinderen

De eerste zeven levensjaren van de mens zijn een boeiende fase, waarin er veel verandert en hij of zij zich enorm ontwikkelt. De fundering voor het verdere leven wordt gelegd. Hoe steviger die basis, hoe beter men op latere leeftijd door de stormen van het leven kan laveren. Zoals bij verdriet en pijn.

Lees verder >

 Voor ouders

De taak van ouders is om hun kind te begeleiden in hun ontwikkeling tot bewuste en vrije indivduen met gevoel voor verantwoordelijkheid. Wanneer in het opvoedingsproces aspecten of thema's naar voren komen die als onprettig, verdrietig, stressvol en zo meer ervaren worden, is het goed om te onderzoeken waar de kern hiervan ligt.

Lees verder >

Voor vakkundigen

Kinderen en ouders worden in Nederland ondersteund bij opvoeding en opleiding door professionals die een belangrijke bijdrage leveren: in de kraamzorg, op de opvang, kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, naschoolse opvang, op school, of vanuit jeugdzorg. Bij uitwerken van thema's die het kind als negatief ervaart is samenwerking met hen essentieel.

Lees verder >